Alkmaars boekje met voorbeeldprojecten

25-01-2018

Alkmaar presenteert het boekje Zo simpel kan het ook! Het is een boekje met praktijkvoorbeelden die laten zien wat het effect is van eenvoudige zorg in de buurt en wat het oplevert voor mensen, maar ook als duurdere zorg niet hoeft te worden ingezet.

Het boekje laat de dagelijkse praktijk van drie projecten zien. Het zijn goede voorbeelden van hoe ondersteuning aan inwoners op een simpele manier plaatsvindt. De beschreven projecten zijn initiatieven van het Wijkleerbedrijf Alkmaar Zuid, Goede buur en Voor Mekaar Oudorp. Deze projecten wonnen in 2014 de Alkmaarse Slimmere Zorg prijs. Met de bijbehorende geldprijzen konden zij hun projecten starten.

Drie projecten
Het Wijkleerbedrijf Alkmaar Zuid houdt in dat studenten van de opleiding 'Helpende zorg en welzijn' van het ROC Horizon College wijkbewoners helpen (onder begeleiding van professionals) bij zorgtaken, van huishoudelijk werk tot samen wandelen. Via 'Goede Buur' zijn diverse zorg- en welzijnsorganisaties uit Alkmaar Zuid met elkaar in contact om wijkbewoners als een goede buur te ondersteunen. 'Voor Mekaar Oudorp' is een laagdrempelig informatiepunt voor de inwoners van Oudorp waar jong en oud terecht kan met vragen over welzijn, zorg, voorzieningen en sociale wet- en regelgeving.

Op de foto poseert wethouder Anjo van de Ven (staand met witte jas) met vertegenwoordigers van de verschillende organisaties. Van de Ven is in Alkmaar wethouder Wmo namens de Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA).

Terug naar het nieuws overzicht

Reacties

Mooi projecten...
Ik zou graag ter info voor onze Wmo Woensdrecht zo'n boekje ontvangen.
Kunt U mij die doormailen of opsturen>>
Hartelijke Groet en succes met alles
Geschreven op 26-01-2018 door Ans Meijer

Reageren

ADVERTORIAL

Y-Publicaties

LOGOLINKS