Heusden verlaagt inkomensgrens Wmo-voorzieningen

23-11-2017

Meer inwoners van de gemeente Heusden met een laag inkomen kunnen gebruik maken van Wmo-voorzieningen zonder zelf mee te betalen. Wie een inkomen heeft tot 120 procent van het bijstandsniveau hoeft niets meer bij te leggen. Eerst was de grens 110 procent.

De hoop in Heusden is dat mensen die voorheen geen aanvraag voor hulp deden vanwege de eigen bijdrage dat na de verlaging van de inkomensgrens wel gaan doen. Hoe groot deze groep is, is moeilijk vast te stellen, aldus de gemeente. Heusden denkt dat de versoepeling van de regels jaarlijks zo'n negentigduizend euro gaat kosten. Wat onveranderd blijft, is dat bij een verzoek om Wmo-hulp eerst gekeken wordt of mensen dingen zelf of met hulp van hun omgeving kunnen oplossen.

Minder stress
De verruiming van de inkomensgrens moet er ook toe leiden dat minder mensen stress ervaren. Uit onderzoeken blijkt dat problemen op het gebied van gezondheid, ouderdom of financiën sneller leiden tot stress, waardoor mensen het overzicht kwijtraken. Daardoor krijgen mensen regelmatig pas later in de gaten dat een eigen bijdrage betaald moet worden; en dat kan weer leiden tot geldproblemen.

Terug naar het nieuws overzicht

Reacties

Reageren

ADVERTORIAL

Y-Publicaties

LOGOLINKS