Maatwerk voor meer dan miljoen mensen

08-12-2017

Meer dan een miljoen mensen maakten in 2016 gebruik van een Wmo-maatwerkvoorziening. Dat is 6,2 procent van alle Nederlanders. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Het gros van de 1.053.505 mensen met een Wmo-maatwerkvoorziening ­– ruim 700.000 mensen – hebben een hulpmiddel via de Wmo 2015 (zoals een rolstoel) of maken gebruik van een woon- of vervoersdienst. Ruim 408.000 mensen krijgen huishoudelijke hulp via een Wmo-maatwerkvoorziening. Ruim 260.000 mensen krijgen via de Wmo 2015 ‘ondersteuning thuis’, waaronder begeleiding, persoonlijke verzorging en dagbesteding.

Betrouwbare schatting
Het is de eerste keer dat een betrouwbare schatting kon worden gemaakt van het totaal aantal cliënten met een Wmo-maatwerkvoorziening, zo stelt het CBS. Het baseert de cijfers op gegevens van het Centraal Administratie Kantoor (CAK) en de Gemeentelijke Monitor Sociaal Domein (GMSD). ‘Deze schatting voorziet in de behoefte om op landelijk niveau een beeld te krijgen van ontwikkelingen in het gebruik van Wmo maatwerkvoorzieningen,' zeggen de onderzoekers.

Terug naar het nieuws overzicht

Reacties

Reageren

ADVERTORIAL

Y-Publicaties

LOGOLINKS