Stein zette gevoelige info online

25-01-2018

De gemeente Stein heeft per ongeluk gevoelige informatie gepubliceerd op een website. De gegevens van 332 Wmo-cliënten stonden bijna een jaar lang op TenderNed, een website voor aanbestedingen.

De Limburger meldt dat de informatie in een document te vinden was voor het aanbesteden van het verstrekken van hulpmiddelen en leveren van een daarbij passende service. De Wmo-cliënten zagen hun naam, adres, geboortedatum, burgerservicenummer en woonplaats terug op de website. Er stond ook bij vermeld welke hulpmiddelen zij gebruikten. 

Verzoek aan bedrijven
De informatie werd na een melding direct verwijderd en de bedrijven die zich hadden gemeld voor de aanbesteding kregen het verzoek om de persoonsgegevens uit de toegestuurde bestanden te halen. De gemeente Stein lichte de Autoriteit Persoonsgegevens binnen 72 uur in over het incident en de betrokken inwoners kregen een brief waarin zij geïnformeerd werden. Ook is er een telefoonnummer beschikbaar gesteld voor vragen, waarvan enkele bewoners gebruik maakten.

'Kleine kans op misbruik'
Wethouder Natascha Wingelaar betreurt het incident en stelt tegenover De Limburger dat de kans zeer klein is dat onbevoegden de gegevens hebben gezien. ‘Het gaat om een specifieke website waarop stukken over wel honderdduizend aanbestedingen staan. Deze gegevens stonden op een tabblad van een Excelbestand.’ Er loopt inmiddels een onderzoek naar de precieze toedracht. Wingelaar gaat uit van een persoonlijke fout.

Terug naar het nieuws overzicht

Reacties

Reageren

ADVERTORIAL

Y-Publicaties

LOGOLINKS