Vertrek leidinggevenden door crisis PlusOV

08-12-2017

Andreas Noordam, de directeur van PlusOV, vertrekt. Ook bestuursvoorzitter Wim Vrijhoef houdt ermee op. De aanleiding zijn de vele klachten over het leerlingen- en Wmo-vervoer in Apeldoorn en omgeving.

Onlangs keurde het bestuur van PlusOV een plan van aanpak goed voor het oplossen van de problemen bij het leerlingen- en Wmo-vervoer (de vroegere Regiotaxi). In een persbericht staat dat daarom ook de organisatie van PlusOV onder de loep wordt genomen. Het vertrek van directeur Andreas Noordam is daar een gevolg van. Wanneer hij stopt is nog niet bekend. Noordam zal worden vervangen door een interim-directeur.

Wethouder
Bestuursvoorzitter Wim Vrijhoef legt in januari zijn functie neer. Zijn taken worden overgenomen door een ander bestuurslid. Vrijhoef is ook wethouder in Voorst (namens D66). Eerder zei hij al tegen Omroep Gelderland dat hij vanwege de vele problemen mogelijk zou vertrekken.

Een 3,4
In een onderzoek van Omroep Gelderland kreeg PlusOV een 3,4. Gebruikers en mensen in hun omgeving klaagden over onlogische routes en onbeschofte chauffeurs, aldus Omroep Gelderland. Op 13 november verscheen daarnaast een extern rapport naar PlusOV. De conclusies waren bikkelhard. Lokale politieke partijen eisten vervolgens actie.

Terug naar het nieuws overzicht

Reacties

Reageren

ADVERTORIAL

Y-Publicaties

LOGOLINKS