WMO in praktijk

Tijd voor een nationale cultuurverandering

Wil de Wmo echt tot een ander sociaal domein leiden, dan moet iedereen een omslag maken: van burgers tot bestuurders, van ambtenaren tot zorgprofessionals. Het is tijd voor een nationale cultuurverandering, betoogt Christian de Kriek.

Lees verder

Tips bij huishoudelijke hulp

Of het nu noodzaak is of gemak: een huishoudelijk hulp is in ieder huishouden van harte welkom. Denkt u er ook over na om iemand aan te nemen die u helpt in de huishouding? Doorloop dan onderstaand stappenplan, opgesteld door de onafhankelijke ledenvereniging van Kruiswerk Achterhoek.

Lees verder

'Sociale adviesraad, maak een keuze!'

Volgens Inge van Dommelen (bureaucoördinator Koepel Adviesraden Sociaal Domein) zijn er twee belangrijke redenen die adviesraden nopen tot een heldere positiebepaling.

Lees verder

De Koepel in 2016

Hoe ziet de rol van de Koepel Adviesraden Sociaal Domein (voorheen de Koepel Wmo-raden) eruit? In Wmo Magazine nummer 1, 2016 spreekt voorzitter Bert Holman klare taal.

Lees verder

Meer artikelen

Laatste reacties

  • p.verweel
    Ik heb op voorhand mijn twijfels over dit voorstel. De gemeenten zijn in eerste instantie vrijgelaten om bij de kanteling de administratie / producten-codering naar eigen inzicht op te zetten. Als daar nu al weer verandering in moet komen zullen ze niet meteen staan juichen. Waarom is dit niet afgedwongen in 2015 t.t.v. de kanteling? Omdat er niet wordt bagedacht!!!!! Piet Verweel Voorzitter WMO Raad Alkmaar
  • Eric Oudshoorn
    Ik mag hopen dat het niet beperkt blijft tot het verwerken van facturen en het afsluiten van contracten. Standaardisering van kwaliteitseisen, informatie die gemeentes vragen met betrekking tot verantwoording op verschillende gebieden zou de werkdruk ook aanzienlijk ten goede komen.
  • Francy van Meer
    Helaas heeft van Rijn het dan echt niet begrepen. Een dame ziet af van noodzakelijke begeleiding omdat haar Gemeente in haar geval ca 50 euro per week eigen bijdrage gaat rekenen. deze Gemeente kent nog een eigen bijdrage voor begeleiding. Woonde zij in een omliggende Gemeente dan zou zij dezelfde hulp van dezelfde instantie kosteloos krijgen. Naar mijn mening een grote onrechtvaardigheid.
ADVERTORIAL

Y-Publicaties

LOGOLINKS